Afgelopen maand heb ik mijn houten jubileum gevierd. Ik ben alweer vijf jaar in business! Tijd voor een korte terugblik en een nieuwe stap in mijn ondernemerschap.

Waarom hout?

Hout staat voor duurzaamheid, werking en groei. Het groeit uit een klein zaadje dat zich ontwikkelt tot een volwassen boom met stevige wortels, een stam en takken. Het maakt niet uit of hij groeit in de volle aarde, langs de waterkant of op een rots. Hoe hard het ook waait, de wortels van de boom houden hem stevig op de grond, terwijl de takken met de wind meewaaien.

Rechtop in de wind

Toen ik in oktober 2014 als zelfstandig ondernemer startte, had ik een plan. Achteraf besef ik dat ik er destijds redelijk blanco ben in gestapt. De afgelopen jaren heb ik met mijn bedrijf het nodige meegemaakt; van krimp tot behoorlijke groei. Ik beleefde stormachtige tijden, maar bleef als een boom rechtop staan. Tegelijkertijd leerde ik ook hoe belangrijk het is om soms met de wind mee te bewegen. Als ondernemer ben ik uit het goede hout gesneden. Mijn wortels liggen als boerendochter in de Kop van Overijssel. Hard werken was bij ons thuis het credo en ik ben mijn ouders hier nog iedere dag dankbaar voor. Als je leuk werk hebt, en dat heb ik, is het niet erg om een stapje harder te zetten.

Oei, ik groei

In de afgelopen vijf jaren zijn er veel dingen gebeurd waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Terugkijkend zou ik het niet anders gedaan hebben. Het klinkt bijna als een afscheid, maar dat is het zeker niet. Ik ben mezelf continu aan het verbeteren en de ambitie stroomt door mijn nerven… ik bedoel aderen. Sommige plannen hebben nog wat water nodig om te groeien en te ontwikkelen, één plan wordt nu heel concreet. Dit is de eerste keer dat ik het écht de wereld in gooi. Spannend!

UP naar een nieuw avontuur

Per 1 januari 2020 start ik met UP. Met UP ga ik mijn opgedane kennis en ervaring van (crisis)communicatie en media met organisaties delen. Dat betekent dat ik straks niet meer alleen de uitvoerende adviseur ben, maar dat ik organisaties ga helpen om het zelf te doen. Ik ga ze leren hoe ze de media kunnen inzetten om een goede reputatie op te bouwen en die te beschermen in tijden van crisis door te communiceren op een open, eerlijke en realistische manier.

Interesse?

Wil jij ook weten hoe je grip krijgt op het beeld dat de buitenwereld van je heeft? Wil je leren hoe je de beeldvorming in tijden van crisis positief kunt beïnvloeden en hoe je elke storm stevig overeind blijft staan? Neem gerust eens contact met me op via mijn nieuwe e-mailadres maureen@up-communicatie.nl.