Wil je zelfverzekerd en effectief de media te woord staan?

Over ons

Maureen Veurman is expert op het gebied van communicatie, media en reputatie met een specialisme op het gebied van crisiscommunicatie. De afgelopen jaren is zij tijdens haar werk met klanten allerlei soorten communicatie-, reputatievraagstukken en crisissituaties tegengekomen. Het valt haar op dat veel organisaties geen zicht hebben op hun reputatie en niet voorbereid zijn op een mogelijk crisis. Ze denken dat zoiets hen niet zal overkomen, maar dat is niet realistisch. De vraag is niet of er een crisis komt, maar wanneer. Met een goede voorbereiding, kun je de situatie echter ook in je voordeel ombuigen.

Maureen creëert bewustwording en respect door te laten zien hoe een situatie er ECHT uitziet. Met UP geeft zij mensen en bedrijven het zelfvertrouwen, waardoor ze het lef krijgen om ECHT te gaan staan voor hun onderwerp naar de buitenwereld toe. UP leert een organisatie met lef, open, eerlijke en realistische communicatie de juiste relaties aan te gaan om te zorgen dat ze stevig staan in positieve en negatieve situaties.

UP geeft advies op het gebied van (strategische) communicatie en persvoorlichting.

"We zorgen ervoor dat je een ijzersterke reputatie opbouwt die zelfs de grootste storm overleeft."

Toen ik in oktober 2014 als zelfstandig ondernemer startte, had ik een plan. Achteraf besef ik dat ik er destijds redelijk blanco ben in gestapt. De afgelopen jaren heb ik met mijn bedrijf het nodige meegemaakt; van krimp tot behoorlijke groei. Ik beleefde stormachtige tijden, maar bleef als een boom rechtop staan. Tegelijkertijd leerde ik ook hoe belangrijk het is om soms met de wind mee te bewegen. Als ondernemer ben ik uit het goede hout gesneden. Mijn wortels liggen als boerendochter in de Kop van Overijssel. Hard werken was bij ons thuis het credo en ik ben mijn ouders hier nog iedere dag dankbaar voor. Als je leuk werk hebt, en dat heb ik, is het niet erg om een stapje harder te zetten.

In de afgelopen jaren zijn er veel dingen gebeurd waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Terugkijkend zou ik het niet anders gedaan hebben. Ik ben mezelf continu aan het verbeteren en de ambitie stroomt door mijn aderen.

Met UP deel ik mijn opgedane kennis en ervaring van (crisis)communicatie en media met organisaties. Ik ben niet meer alleen de uitvoerende adviseur, ik help organisaties ook om het zelf te doen. Ik leer ze hoe ze communicatie en media kunnen inzetten om een goede reputatie op te bouwen of te versterken en die te beschermen in tijden van crisis door te communiceren op een open, eerlijke en realistische manier.

Nu schrijf ik de hele tijd ‘ik’, maar ik ben niet meer alleen. Zoals je communicatie en crisis niet alleen kunt, kan ik het ook niet alleen.Inmiddels word ik ondersteund door een geweldige personal assistant waar ik niet meer zonder kan. Zij zorgt dat mijn drukke dagen in evenwicht blijven, dat ik zichtbaar ben op social media en geeft mij inspiratie om te groeien. Ook heb ik een communicatieadviseur aangenomen met veel expertise op het gebied van crisis- en reputatiemanagement. Zij heeft er bewust voor gekozen om te gaan werken in een jong, snelgroeiend bedrijf en bouwt mee aan UP.

Wat anderen over ons zeggen

“Maureen is flexibel, eigenstandig en snel in haar reacties. Er viel een last van mijn schouders toen ik wist dat zij ons kwam versterken. Het gevoel van opluchting werd alleen maar sterker toen we echt aan de slag ging samen. Echt een gedegen vakvrouw, met kennis en ervaring op het gebied van communicatie, crisis, media en politieke gevoeligheden binnen en buiten organisaties.”

Mijn naam is Lianne van Katwijk en sinds mei 2020 in dienst bij UP.  In 2020 heb ik de opleiding HBO social media management afgerond en hou me dus voor UP nu vooral bezig met social media. Ook ondersteun ik onze klanten veelal op dit gebied. Daarnaast werk ik als PA voor Maureen en mag ik haar in haar dagelijkse werkzaamheden ondersteunen.

In maart 2022 start ik met de opleiding communicatie om mijn kennis verder uit te breiden en UP nog beter te kunnen ondersteunen.

Ik werk met veel plezier bij UP en kijk uit naar de toekomst om me verder te ontwikkelen!

"Ik werk met veel enthousiasme en plezier bij UP. Een mooie kans om te leren en mezelf verder te ontwikkelen."

Ik ben Dorien de Landtsheer. Na – onder andere – 10 jaar communicatiewerk in het sociaal domein en jeugdhulp in het bijzonder, maakte ik de overstap naar de ‘bureauzijde’ bij UP. Een tak van sport waar ik eerder al eens aan mocht snuffelen, destijds als organisatieadviseur publieke veiligheid. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor vragenstukken met urgentie en een maatschappelijke impact. Daarom werkte ik eerder bij politie, gemeente en organisaties op het grensvlak van zorg en veiligheid. Ik hou van reuring. Want een crisis of calamiteit vraagt om enorme focus én tegelijkertijd om snel afstemmen en schakelen. Ik heb veel ervaring met onderwerpen met een hoog afbreukrisico, complexe zaken en projecten, stakeholders met verschillende belangen, en werken met scenario’s.

Bij UP krijg ik de kans om me hoofdzakelijk te richten op crisiscommunicatie en reputatiemanagement voor verschillende bedrijven en instanties. Voor iedere organisatie liggen kansen voor het oprapen om een stevige positieve verbinding te leggen met klanten, de omgeving of stakeholders en te laten zien waar je voor staat. Om schade te beperken is voorbereiding ook hier het halve werk. Een risico-inventarisatie, scenario’s schetsen en een Q&A zorgen dat je adequaat kunt reageren. Als strategisch denker en harde werker breng ik de kalme energie die nodig is om het hoofd koel te houden.

"Ik hou van reuring. Want een crisis of calamiteit vraagt om enorme focus én om snel afstemmen en schakelen."

Leer ons kennen

Wil jij ook weten hoe je grip krijgt op het beeld dat de buitenwereld van je heeft? Wil je leren hoe je de beeldvorming in tijden van crisis positief kunt beïnvloeden en hoe je elke storm stevig overeind blijft staan? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.