Wil je zelfverzekerd en effectief de media te woord staan?

Over ons

Maureen Veurman is expert op het gebied van communicatie, media en reputatie met een specialisme op het gebied van crisiscommunicatie. De afgelopen jaren is zij tijdens haar werk met klanten allerlei soorten communicatie-, reputatievraagstukken en crisissituaties tegengekomen. Het valt haar op dat veel organisaties geen zicht hebben op hun reputatie en niet voorbereid zijn op een mogelijk crisis. Ze denken dat zoiets hen niet zal overkomen, maar dat is niet realistisch. De vraag is niet of er een crisis komt, maar wanneer. Met een goede voorbereiding, kun je de situatie echter ook in je voordeel ombuigen.

Maureen creëert bewustwording en respect door te laten zien hoe een situatie er ECHT uitziet. Met UP geeft zij mensen en bedrijven het zelfvertrouwen, waardoor ze het lef krijgen om ECHT te gaan staan voor hun onderwerp naar de buitenwereld toe. UP leert een organisatie met lef, open, eerlijke en realistische communicatie de juiste relaties aan te gaan om te zorgen dat ze stevig staan in positieve en negatieve situaties.

UP geeft advies op het gebied van (strategische) communicatie en persvoorlichting.

"We zorgen ervoor dat je een ijzersterke reputatie opbouwt die zelfs de grootste storm overleeft."

Toen ik in oktober 2014 als zelfstandig ondernemer startte, had ik een plan. Achteraf besef ik dat ik er destijds redelijk blanco ben in gestapt. De afgelopen jaren heb ik met mijn bedrijf het nodige meegemaakt; van krimp tot behoorlijke groei. Ik beleefde stormachtige tijden, maar bleef als een boom rechtop staan. Tegelijkertijd leerde ik ook hoe belangrijk het is om soms met de wind mee te bewegen. Als ondernemer ben ik uit het goede hout gesneden. Mijn wortels liggen als boerendochter in de Kop van Overijssel. Hard werken was bij ons thuis het credo en ik ben mijn ouders hier nog iedere dag dankbaar voor. Als je leuk werk hebt, en dat heb ik, is het niet erg om een stapje harder te zetten.

In de afgelopen jaren zijn er veel dingen gebeurd waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Terugkijkend zou ik het niet anders gedaan hebben. Ik ben mezelf continu aan het verbeteren en de ambitie stroomt door mijn aderen.

Met UP deel ik mijn opgedane kennis en ervaring van (crisis)communicatie en media met organisaties. Ik ben niet meer alleen de uitvoerende adviseur, ik help organisaties ook om het zelf te doen. Ik leer ze hoe ze communicatie en media kunnen inzetten om een goede reputatie op te bouwen of te versterken en die te beschermen in tijden van crisis door te communiceren op een open, eerlijke en realistische manier.

Nu schrijf ik de hele tijd ‘ik’, maar ik ben niet meer alleen. Zoals je communicatie en crisis niet alleen kunt, kan ik het ook niet alleen. UP heeft de meest geweldige personal assistant in dienst, waar ik niet meer zonder kan. Zij zorgt dat mijn drukke dagen in evenwicht blijven, dat ik zichtbaar ben op social media en geeft mij inspiratie om te groeien.

Wat anderen over ons zeggen

“Maureen is flexibel, eigenstandig en snel in haar reacties. Er viel een last van mijn schouders toen ik wist dat zij ons kwam versterken. Het gevoel van opluchting werd alleen maar sterker toen we echt aan de slag ging samen. Echt een gedegen vakvrouw, met kennis en ervaring op het gebied van communicatie, crisis, media en politieke gevoeligheden binnen en buiten organisaties.”

Mijn naam is Lianne van Katwijk en sinds mei 2020 in dienst bij UP. In 2013 heb ik helaas mijn werkende leven, vanwege een ziekte, een aantal jaren achter me moeten laten. In deze periode heb ik niet stil gezeten, ik heb gewerkt aan een balans die past bij mij, wat erg leerzaam was. In deze periode heb ik mijn dochter volledig zien opgroeien tot een geweldige meid die ik nu stukje bij beetje loslaat omdat ze naar de basisschool mag.

Dochter naar school betekent ruimte voor mij. Omdat het fysiek allemaal onder controle is, ben ik mijn ambities gaan onderzoeken. Kan en wil ik nog een loopbaan opbouwen en wat zou ik dan willen doen. Onder het genot van een wijntje met Maureen (wij kennen elkaar al jaren heel intensief) ontstond het idee om voor UP aan de slag te gaan. Maureen haar bedrijf groeit en ondersteuning was zeer gewenst en ik zocht werk waarin ik mezelf kan ontwikkelen en verder groeien.

Een zoektocht voor ons beiden, die we samen aangaan met veel enthousiasme, energie en een vleugje humor. Soms is het zoeken, soms is het gewoon doen. Al met al levert het me ontzettend veel energie en motivatie op om weer te bouwen aan iets voor mij en een bijdrage te leveren aan een groeiend bedrijf. Mijn kwaliteiten ontdekken, mijn eigen functie vormgeven, Maureen achter haar broek (of rokje) aanzitten en mijn eigen ideeën samen met haar uit te werken.

Ik werk met veel plezier bij UP en kijk uit naar de toekomst om me verder te ontwikkelen!

"Ik werk met veel enthousiasme en plezier bij UP. Een mooie kans om te leren en mezelf verder te ontwikkelen."

Leer ons kennen

Wil jij ook weten hoe je grip krijgt op het beeld dat de buitenwereld van je heeft? Wil je leren hoe je de beeldvorming in tijden van crisis positief kunt beïnvloeden en hoe je elke storm stevig overeind blijft staan? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.