Wat als de media jouw organisatie onder vuur nemen?

Het verplicht stellen van een vertrouwenspersoon is al aangenomen in de eerste kamer: de kern van deze nieuwe wetgeving is dat alle werkgevers met meer dan tien werknemers verplicht worden om een interne of externe vertrouwenspersoon aan te stellen. De kans dat deze wetgeving ook door de tweede kamer wordt aangenomen is groot. Zodra het nodig is, helpt UP je graag met een externe, onafhankelijke, ervaren vertrouwenspersoon.

Waarom een externe vertrouwenspersoon?

Je medewerkers spelen een belangrijke rol in het succes van je bedrijf. Een veilige werkomgeving is daarbij een basisvoorwaarde en een externe vertrouwenspersoon kan daar aan bijdragen. 16 procent (!) van de werknemers krijgt te maken met ongewenste omgangsvormen door collega’s of leidinggevenden. Denk aan pesten, discriminatie, agressie in de vorm van fysiek of verbaal geweld. Het is belangrijk dat werknemers hun verhaal kwijt kunnen. Bij een interne vertrouwenspersoon kan er angst ontstaan voor een onveilige situatie of een gebrek aan vertrouwen.

Vertrouwen is het allerbelangrijkst

Onze vertrouwenspersonen bieden een luisterend oor. We zijn onafhankelijk, toegankelijk en goed bereikbaar. We geven niet alleen advies, maar helpen ook bij het vinden van een oplossing als dit gewenst is. Ook is het bieden van nazorg onze taak. Vanzelfsprekend wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.

De externe vertrouwenspersonen van UP

  • Werken onafhankelijk en vertrouwelijk
  • Naast geschoolde vertrouwenspersonen zijn wij ook geschoolde mediators
  • We volgen bijscholingen, intervisies en zijn op de hoogte van de Arbowetgeving
  • We werken ook in aanvulling op de interne vertrouwenspersonen
  • Voor zowel in kleine bedrijven als grotere bedrijven inzetbaar
  • We ondernemen nooit stappen zonder toestemming van de werknemer

Heb je vragen over de inzet van een externe vertrouwenspersoon of wil je meer weten over het samenwerken met een vertrouwenspersoon via UP? Neem dan contact met ons op!

Ontmoet de contactpersonen van UP

Mijn naam is Sandra Hessels. Mijn passie ligt bij HR en Mediation en daarnaast ben ik opgeleid als Vertrouwenspersoon. Als externe vertrouwenspersoon ben ik integer en onafhankelijk. Naast een luisterend oor bied ik eventueel ondersteuning bij het bespreekbaar maken van het probleem binnen de organisatie. Alles wat besproken wordt, valt onder het beroepsgeheim en is vertrouwelijk. Ik zal niets zeggen of doen zonder dat jij aangeeft dit te willen.

Ik ben Henk Meijer, ervaren MfN register Mediator en Vertrouwenspersoon. Mijn belangrijkste doel bij een gesprek is om te komen tot een goede oplossing. Een oplossing waarin partijen zich kunnen vinden. En bij voorkeur op een manier waardoor de verstandhouding tussen de partijen verbetert. Geheimhouding en vertrouwelijkheid is bij mij vanzelfsprekend.

Kennismaken? Neem dan contact met ons op!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.