Eigenlijk geniet ik...

Eigenlijk geniet ik…

 

Corona, anderhalve meter en crisis; het zijn woorden die ons tegenwoordig dagelijks bezighouden. Niets is meer hetzelfde, maar zoals ik altijd zeg: Pak je crisis aan en zie het als een kans. Is het raar om te zeggen dat ik er best van geniet? Natuurlijk niet van de verschrikkelijke verhalen van ziekte, verlies van een dierbare en bedrijven die omvallen of het moeilijk hebben, maar van de rust die over me heen is gekomen.

Het is niet echte rust, ik ben volop aan het werk en heb het best druk. Ik bedoel dat ik meer rust voel om ook echt tijd te nemen voor een gesprek. Mijn zakelijke gesprekken voer ik via Teams, Zoom of telefonisch. Mijn privégesprekken veelal via FaceTime, telefonisch of op die anderhalve meter afstand. Op één of andere manier zijn gesprekken intenser, verrassender of biedt het weer nieuwe ideeën en dus kansen.

Thuis geniet ik.

Ik woon met mijn twee fantastische puberzonen aan een prachtige gracht in het mooie Enkhuizen. Als ik stil ben, hoor ik de vogeltjes in mijn tuin. Als ik naar buiten kijk vanuit mijn kantoor de gracht met de bomen waarvan de blaadjes ieder moment kunnen gaan groeien. Als ik ga wandelen, waar ik tijd voor vrij maak, ben ik zo in de rustige natuur met uitkijk over het IJsselmeer. Afgelopen paasweekend in drie dagen een kleine 58 kilometer gelopen zonder al te veel mensen zijn tegengekomen.

De pubermannen en ik werken samen, zij aan hun opdrachten voor school en ik aan mijn werk. Er wordt gediscussieerd, vragen gesteld, samen gekookt, gepuzzeld en online gesport.

Ik geniet dus van mijn mannen, mijn werk, mijn uitzicht, de saamhorigheid die het in de maatschappij teweegbrengt en alle mooie gesprekken die ik de afgelopen weken heb gevoerd. Ik ben dankbaar dat mijn naaste familie en vrienden nog gezond zijn en hopelijk blijft dit zo.

Voor eenieder die minder tijd heeft om te genieten omdat zij/hij een vitaal beroep heeft, ziek is, een naaste verzorgd of door iets anders. Weet dat we ervoor elkaar zijn en mocht je even willen bellen, dat kan altijd!