het belang van mediatraining

Het belang van mediatraining: Zo houd je de regie

Het belang van mediatraining: Zo houd je de regie

In dit artikel gaan we in op het belang van mediatraining. Leer waarom mediatraining cruciaal is voor effectieve communicatie in organisaties. Ontdek hoe je je voorbereidt, beknopt communiceert en professioneel gedrag vertoont tijdens crises. Krijg de regie over je boodschap!

Het belang van mediatraining: zo hou je de regie! 

Er zijn zoveel situaties naar voren te halen waar een mediatraining wel handig was geweest. Een uitgelekte video, grensoverschrijdend gedrag, een verkeerde uitspraak in een interview… Voor je het weet heb je reputatieschade. Effectieve communicatie is van cruciaal belang – ook in organisaties! Dit kun je leren in een mediatraining!  

Ben jij voorbereid op crisis? doe de online scan

Mediatraining: wat is dat?  

Mediatraining is een op maat gemaakte training die er is om organisaties (of personen) voor te bereiden op effectieve communicatie met belangrijke stakeholders, waaronder de media. Het omvat verschillende skills, zoals interviewtechnieken, hulp bij crisiscommunicatie, het omgaan met lastige vragen en het beheren van je eigen boodschap.  

Het belang van mediatraining, omdat je goed voorbereid wil zijn.

Voorbereiding is essentieel! Je kunt dan goed nadenken over welke boodschap je naar buiten wilt brengen. Oefenen is belangrijk. Zo laat je je niet snel verleiden iets anders te zeggen dan je hebt voorbereid. Ook kun je door veel te oefenen stopwoordjes, zenuwtrekjes en stiltes invullen vermijden.  

Download gratis ons stappenplan om te werken aan een goede reputatie

in 6 stappen werken aanm een goede reputatie

Download gratis

Voor het trainen van je mediabenadering geldt: Less is more 

Wees beknopt en tot he point. Je leert tijdens een mediatraining jouw verhaal te formuleren in een beknopte tijd. Dit komt omdat er niet altijd veel ruimte is voor uitgebreide verhalen. Laat jargon achterwege – het helpt als je doet alsof je met een goede vriend praat. Blijf je kernboodschappen herhalen.  

Het belang van mediatraining, omdat je gedrag moet trainen! 

Lichaamshouding, stopwoordjes, uit de slof schieten, te persoonlijk worden. Dit zijn allemaal situaties die je met een goede mediatraining kunt voorkomen. Je kunt met een positieve houding iets heel moois overbrengen: sta recht op, kijk de ander aan, blijf kalm en beheerst.