Er wordt gesproken van een epidemie, maar de uitdaging zit hem ook in de infodemie.

Infomedie

 

Wie hoest, kan dat het beste doen in een papieren zakdoek of in de binnenkant van de elleboog, waarna de kleding goed gewassen moet worden. Meer dan de helft van de Nederlanders (52 procent) weet niet dat je kleding moet wassen na het in contact komen met iemand met ziekteverschijnselen. 

Er wordt gesproken van een epidemie, maar de uitdaging zit hem ook in de infodemie. Via social media en WhatsApp verspreidt (verkeerde) informatie zich gigantisch snel en krijg je allerlei theorieën en meningen te horen. Mensen zijn bezorgd, dat is logisch. Overal ter wereld vragen mensen zich af of ze risico lopen en hoe ze dit kunnen voorkomen.

Het nieuwsgierig zijn en mezelf willen voeden van nieuws zit in mijn aderen. Ik verschuil me er altijd achter dat ik het nodig heb voor mijn vak. Dat ik ook nieuwsgierig mag zijn om alle informatie te bundelen en goed te communiceren bij klanten. Openheid is dan belangrijk.

Nu is het van heel andere orde. Niemand kan er meer omheen, het nieuws volgt zich snel achter elkaar op. Mijn telefoon voorziet mij de hele dag van allerlei pushberichten over corona en ik ben waarschijnlijk niet de enige. Hoe houden we dit onder controle, zorgen we dat het ons niet onrustig maakt en weten we dat de informatie die we krijgen ook echt betrouwbaar is.

Laat je niet voor de gek houden door alles wat je online leest, mijn advies houd het bij één betrouwbare nieuwssite of app en lees alles het liefst op een vast tijdstip. Dit om te voorkomen dat je de hele dag het nieuws volgt en hier erg onrustig van wordt. Ik ga het zelf ook proberen, hoop dat het me lukt en anders kan ik me altijd nog verschuilen achter mijn vak toch?