Af en toe moet je even een stap terugdoen, kijken naar de contouren en van daaruit kijken of je nog op de goede weg bent.

Verbouwen is net als een crisis, nou ja, soms voelt het voor mij zo

Verbouwen is net als een crisis, nou ja, soms voelt het voor mij zo.

Mijn huis wordt momenteel helemaal leeg gestript, om er daarna een paleisje van te maken. Al jaren kijk ik uit naar dit moment en nu het zover is, vind ik het toch een beetje spannend. De afgelopen jaren heb ik al allerlei kleine klusjes uitgevoerd, maar steeds kwamen lekkages en ander ongemak weer naar boven of eigenlijk kwam het water naar beneden. Dus tijd om het goed aan te pakken.

De afgelopen weken heb ik de weekenden en avonden veel steun gehad van mijn vrienden, buren en familie die te pas en te onpas soms een uurtje en soms een hele dag in de verstikkende hitte kwamen helpen. Hun vrije uurtjes opofferden om mij te helpen. Hamers, reciprozagen, breekijzers ik had ze nog nooit eerder in mijn handen gehad en inmiddels kan ik er aardig mee overweg. Hoofd leeg en gaan. De containers zijn niet aan te slepen en daardoor ziet het er soms uit als een verschrikkelijk oud en uitgewoond huis en als er dan weer opgeruimd is, zie je de contouren van een oud huis met veel toekomst.

Zo is het ook met je bedrijf. Af en toe moet je even een stap terugdoen, kijken naar de contouren en van daaruit kijken of je nog op de goede weg bent. Gebruik eens tools die je nog niet eerder hebt gebruikt, vraag advies en kijk waar je staat, wat er goed gaat en wat kan beter, waar liggen de valkuilen en hoe kun je deze voorkomen. Het raamwerk weer volledig optuigen en kansen benutten voor een betere toekomst. Dit kan soms onzeker voelen, maar weet het alleen maar beter kan worden.

En ondertussen houden we UP gewoon draaiende. Dat geldt ook in crisistijd, het is belangrijk om de organisatie draaiende te houden. Een organisatie die tijdens crisistijd niet meer functioneert wordt als zwak gezien.

UP naar een nieuw huis en nieuwe toekomst. Gun jezelf ook eens dat stapje terug.

Download gratis onze checklist over crisiscommunicatie.

Ben jij voorbereid op een crisis? En hoe zit jouw scenario in elkaar? Deze checklist geeft je handvatten om een crisis goed aan te pakken en je organisatie daarin te begeleiden. Voor, tijdens en na de crisis. Een aanrader!

Ja, ik wil de checklist lezen